Zwemluiers, wat zijn het en waar zijn ze voor nodig?

Zwemluiers, wat zijn het en waar zijn ze voor nodig?

Dobberen in het warme water, zwemmen met een baby is echt genieten. Wanneer je kleintje drie maanden oud is, kun je hem meenemen naar het zwembad. Maar hoe doe je dat met de luiers? En wat zijn speciale zwemluiers?

Hoe werken zwemluiers?

Eigenlijk is het heel logisch, een zwemluier is om mee te zwemmen. Het materiaal waarmee de luier gemaakt wordt, zorgt ervoor dat de luier niet vol zit met zwembadwater. Daarnaast houdt deze speciale luier ook poep tegen. Zo komt de poep van je kleintje niet in het zwembad terecht. Echter, de zwemluier is niet bestand tegen spuitpoep en te veel urine.  Er zijn veel soorten zwemluiers. Er zijn wasbare, wegwerp en elastische varianten. Ook in maat, kleur en prints is er veel keuze. In de prijs zit ook veel verschil.

Waarom geen normale luier?

Zwemmen met een normale luier kan echt niet. Normale luiers absorberen namelijk vocht en wanneer je gaat zwemmen, zit de luier zo vol water. De luier wordt zwaar en je baby kan zinken. In een aantal zwembaden is het ook verplicht om kinderen die nog niet zinnelijk zijn, met een zwemluier te laten zwemmen. Wanneer je op vakantie gaat, is het verstandig om ze mee te nemen. Je weet immers nooit van tevoren of de zwemluier verplicht is.

Welke luier kies je?

Of je nu gaat babyzwemmen of gewoon gaat zwemmen tijdens een vakantie. Het is handig om van tevoren te bedenken welke luier je mee gaat nemen naar het zwembad.  Een wegwerpluier is in veel winkels te koop. Je koopt ze vaak met een aantal tegelijk. Je kunt ze namelijk maar 1 keer gebruiken. Je kunt ze kopen met of zonder printjes. Gelukkig zijn er ook flink wat aanbiedingen van Pampers luiers voor in het water. Wanneer je kiest voor de wegwerp-variant, dan kies je voor gemak. Je kunt zo een nieuwe pakken, als dat nodig is. 

Wasbare luiers

Wasbare luiers gooi je niet zomaar weg, je gebruikt ze vaak door totdat het je kindje niet meer past. Een wasbare luier moet je echt wassen na gebruik. Het is daarom verstandig om op vakantie meerdere wasbare luiers bij je te hebben. Zo heb je geen stress met wassen. De wasbare luier is verder een stuk beter voor het milieu en ook in verschillende winkels te koop. Nog een paar tips:
  • Een wasbare luier moeten wel eerst leeggemaakt worden. Anders heb je straks een wasmachine vol poep.
  • Het is verstandig om de zwemluier pas aan te doen vlak voordat je gaat zwemmen, anders zit hij misschien al vol, voordat je het water in gaat. 

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

  • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
  • Mis nooit meer een aanbieding!
  • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
Er ligt een kortingscode voor je klaar!
Meld je aan voor de Luieraanbiedingen nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode!
Sluiten X