Hoe maak ik zelf een luiertaart?

Hoe maak ik zelf een luiertaart?

Wat is een luiertaart? Een luiertaart is een enorm leuk en feestelijk kraamcadeau! Ook wordt de luiertaart vaak cadeau gegeven bij een babyshower. In dit artikel vertellen we je alles over de luiertaart, leggen we je uit hoe je heel eenvoudig zelf een luiertaart kan maken en beantwoorden we alle vragen. Geen zin om zelf een luiertaart te maken? Je kan ze hier ook kant en klaar kopen!

Wat heb je nodig om een luiertaart te maken?

 • Luiers (advies is om maat 3 of 4 te gebruiken) dit leggen we verder uit in dit artikel. Voor het maken van een mooie taart heb je er zeker 60 luiers nodig.
 • Een mooi lint (kan bijvoorbeeld in de kleur van het geslacht of de kinderkamer)
 • Doorzichtig inpakfolie
 • Een plaat, placemat of dienblad in een ronde vorm om de luiertaart op te zetten
 • Gekleurde elastiekjes, je kan het ook doen met een touwtje of een lintje
 • Een paar houten stokjes om de taart te verstevigen
 • Iets leuks om op de taart te zetten. Bijvoorbeeld een leuk speeltje of een mooie knuffel

Wat kost een luiertaart

Een luiertaart is al te maken voor ongeveer 15 tot 20 euro. Je kan ze ook kant en klaar kopen dan ligt de prijs iets hoger, klik hier voor een aantal voorbeelden van kant en klare luiertaarten. Het leukste is het natuurlijk wanneer je de taart helemaal zelf maakt. De prijs van een luiertaart hangt af van een aantal verschillende factoren:

 • Welk merk luiers gebruik je? Een merk als Pampers is vaak iets duurder dan een huismerk luier.
 • Welke maat luiers kies je? Vaak is de regel, hoe groter de luier hoe hoger de prijs.
 • Hoe groot maak je de luiertaart? Hoe meer luiers hoe duurder de taart.
 • Welk cadeau zet je op de luiertaart? Dit kan je zelf zo gek maken als je wilt en ook zo groot maken.
 • Maak ik de taart zelf of koop ik de luiertaart kant en klaar. Klik hier voor voorbeelden van kant en klare luiertaarten.
Hoe maak je een luiertaart

Welke luiers gebruik ik voor een luiertaart?

Je kan elk merk luiers gebruiken voor je luiertaart, welke luiers je gebruikt maakt dus niet uit. Het is wel fijn om luiers te kopen die later nog gebruikt kunnen worden. Vaak worden luiers van het merk Pampers gebruikt om een taart te maken. We willen je adviseren om de luiers te kopen in minimaal maat 3 of 4. Dan hoeft de taart niet meteen aangebroken te worden en kan iedereen er nog even van genieten. Ook weet je zeker dat deze maat gebruikt gaat worden, dit is bij een luier in maat 1 niet altijd zeker. In dit voorbeeld gaan we uit van een luiertaart met circa 60 luiers.

Waar koop ik een luiertaart?

De leukste luiertaarten zijn gek genoeg te koop bij Bol. Deze hebben het grootste aanbod van luiertaarten en de meeste variatie in het aanbod. Heb je weinig tijd dan is dit een super handige mogelijkheid om toch een leuk creatief cadeau af te leveren. Bekijk hier alle luier taarten bij Bol. Toch is het ook super leuk om zelf een luiertaart te maken, bekijk hier nog meer tips.

Wat kost een luiertaart

Hoe maak ik zelf een luiertaart? Bekijk dit stappenplan!

 • Stap 1: Verzamel alle materialen die we in het begin van dit artikel hebben beschreven
 • Stap 2: Pak, of maak de onderzetter. Dit is de plaat waarop je de luiertaart maakt. Het mooiste is om een ronde plaat te gebruiken. Je kan hiervoor een houten plaat gebruiken die je op maat zaagt of een stuk sterk karton die het gewicht kan houden. Je kan de plaat inpakken met een leuk inpakpapiertje, aluminiumfolie of behang om er een leuke persoonlijke touch aan te geven.
 • Stap 3: Begin met het oprollen van de luiers. Dit moet je zo strak mogelijk doen want dat geeft het mooiste resultaat. Pak een luier op aan de bovenkant (dit is waar de sluitingen zitten) en leg deze neer. Rol de luier vanaf de sluitingen super strak naar beneden en doe er als je hem helemaal hebt opgerold een elastiekje of een lintje om. Bekijk dit filmpje.
 • Stap 4: Begin met de onderste laag van de luiertaart. Deze laag kan bestaan uit circa 33 luiers. Zet de luiers rechtop neer in een ronde cirkel en bind er een lintje omheen. Steek in het midden door de eerste laag van boven naar beneden één of twee stokjes. Zo prik je de tweede laag er straks op en dan kan deze niet gaan schuiven. Als je het stokje de juiste hoogte geeft kan je er ook de eerste laag door vastprikken. Goed gedaan, je hebt zojuist de eerste laag van je luier taart gemaakt! Dit herhaal je nog een keer met circa 17 luiers voor het maken van de middelste laag. En aan het eind nog een keer met 9 luiers voor het maken van de bovenkant van de taart.
 • Stap 5: Zet een leuk speeltje of een mooie knuffel voor de baby op de taart. Je kiest zelf iets leuks uit om de taart zo mooi mogelijk te versieren.
 • Stap 6: Pak het transparante folie en pak de taart mooi in. Doe er een leuke strik om en je hebt echt een prachtig cadeau. Het leuke is dat dit cadeau ook echt bruikbaar is.

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

 • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
 • Mis nooit meer een aanbieding!
 • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
We hebben gedetecteerd dat je ons waarschijnlijk vanuit België bezoekt.

Luieraanbiedingen is er ook speciaal voor onze klanten uit België!