Welk speelgoed geef je je baby?

Welk speelgoed geef je je baby?

Als baby heb je ontzettend veel te leren en te ontdekken. Speelgoed helpt je kindje hierbij, want wat is er nu leuker dan er spelenderwijs achter komen wat je allemaal al kan? Maar ja, welk speelgoed geef je je kindje? De keuze is enorm en hierdoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Het laatste dat je wilt, is je kindje frustreren met speelgoed dat eigenlijk (nog) niet geschikt is voor hem. In dit blogartikel vertellen we op welk speelgoed baby’s dol zijn in met name hun eerste half jaar.

De eerste maand.

Baby’s zijn de eerste maand van hun prille leventje hartstikke druk met van alles en nog iets. Ze zijn alleen nog heel beperkt in hun kunnen. Wist je bijvoorbeeld dat je kindje in de eerste maand nog niets kan vastpakken? En wist je dat het zicht van je kindje in de eerste maand nog heel beperkt is? Zodra iets verder dan 30 centimeter van zijn gezichtje af is, dan ziet hij dit al niet meer scherp.

Gebruik de eerste maand dan ook vooral om lekker met elkaar te knuffelen. Want daar zijn ze dol op en jij vast en zeker ook! Je gezicht is mega interessant voor je kindje, dus laat hem je maar eens goed bekijken. En laat je kindje ook lekker naar zichzelf kijken door een spiegeltje in de box op te hangen. Natuurlijk zorg je er wel voor dat dit spiegeltje van plastic is en niet van glas. Safety first!

Met muziek doe je je kindje in zijn eerste maand een groot plezier. Zet de radio zachtjes aan of – nog beter – zing zelf liedjes voor hem. Muziek maakt zelfs deze hele kleine ukkies rustig. Een muziekdoosje aanzetten tijdens het verschonen van een luier zorgt er vaak voor dat je kindje rustig blijft liggen en makkelijker meewerkt.

Eén tot twee maanden oud: Wat gaat het snel!

Het is verbazingwekkend hoe snel je kindje zich ontwikkelt. Wat hij de ene dag nog niet kon, kan hij na een nachtje slapen ineens wel. Hoogste tijd om je kindje iets meer uit te dagen. Tijd om je kindje eens kennis te laten maken met een klein knuffeltje. We zeggen niet voor niets een klein knuffeltje, want met een grote knuffel kan je kindje nauwelijks iets of schrikt hem juist af. Zo is een knuffeldoekje met verschillende texturen en stoffen bijvoorbeeld heel leuk voor je kindje. Kies een knuffel of knuffeldoekje waar verschillende kleuren in zitten. Ondanks dat hij kleuren nog niet zo goed ziet, ziet hij wel de contrasten. En die zijn interessant! Vastpakken zit er nog niet in, dus aai je kindje maar lekker met een knuffel of knuffeldoekje.

De meeste baby’tje zijn het uitzicht dat ze in de eerste maand hebben gehad nu wel een beetje zat. Het moment om een mobiel in de box te zetten, waar je kindje heerlijk naar kan kijken. Hij ziet steeds iets anders voorbij komen en dat houdt zijn aandacht wel eventjes was. Kies je een mobiel dat ook nog een muziekje afspeelt, dan is het dubbele pret. Let er wel op dat je een mobiel op zijn tijd ook uitzet, want je kleine uk kan ook overprikkelt raken door alles wat er nu om hem heen gebeurt. Je kunt hem ook onder een babygym leggen. Kan je uk naar hartenlust grijpen en slaan naar de figuurtjes die boven hem bungelen.

Twee tot drie maanden oud: Het gaat maar door.

Je kindje wordt steeds vindingrijker en dat komt voor een groot deel, omdat hij zijn handjes heeft ontdekt. Hij vindt ze vast en zeker lekker smaken, want ze gaan regelmatig zijn mondje in. Echt heel goede grip hebben baby’tjes op deze leeftijd nog niet, maar al wel voldoende om kleine dingetjes als knuffeldoekjes, knuffeltjes en bijvoorbeeld rammelaars vast te pakken. Je zal je kindje hier vaak nog wel een beetje mee moeten helpen, maar dat is natuurlijk helemaal geen straf. Een bijtring doet het op deze leeftijd ook vaak erg goed. Is weer eens wat anders dan zijn eigen handjes.

In maandje drie ontdekt je kleintje dat hij beentjes heeft. Dat is gek! Je kindje spartelt en schopt er lustig op los en een schone luier aantrekken wordt meer en meer een uitdaging. Om het gebruik van zijn beentjes en voetjes te stimuleren zijn er speciale kussens te koop die je aan de spijlen van de box vastmaakt. Wanneer je kleine mannetje of vrouwtje hier tegenaan schop klinken er allerlei geluidjes.

Vier tot zes maanden oud: De wereld wordt groter.

Wat heeft je kindje al veel geleerd en ontdekt! En het einde is gelukkig nog niet in zicht. Je kindje ligt veel op zijn buik, maar je merkt nu dat hij zich steeds vaker probeert om te draaien. Want als je op je buik ligt, dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit. Help je kindje gerust bij het draaien of leg hem gewoon eens op zijn buik. Doe dit bijvoorbeeld op een speelkleed. Dit is beter dan op de grond en een speelkleed biedt ook nog eens veel uitdaging en vertier. Knisperende geluidjes, een belletje, knopjes en kleuren, wat een feest!

Zo rond de zes maanden kunnen veel baby’tjes al een beetje zitten. Vaak hebben ze hier nog wel jouw hulp bij nodig, want voor je het weet kukelen ze om. Als jullie dan toch saampjes lekker zitten, lees je kindje dan gezellig voor. Of laat hem op zijn manier zelf lezen door hem een boekje van zachte stof te geven. Levert je prachtige plaatjes op. Ook iets grotere knuffels en ‘piepbeesten’ doen het op deze leeftijd erg goed. Oh ja, speelgoed is voor baby’s echt super leuk. Maar vergeet niet dat ze het nog veel leuker vinden om samen met jou met dit speelgoed te spelen. Dus breng het kind in je naar boven en geniet van elkaar!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

  • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
  • Mis nooit meer een aanbieding!
  • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
We hebben gedetecteerd dat je ons waarschijnlijk vanuit België bezoekt.

Luieraanbiedingen is er ook speciaal voor onze klanten uit België!