Een luieremmer gebruiken? Dat is een goed idee!

Een luieremmer gebruiken? Dat is een goed idee!

Wanneer je kindje is geboren, kom je er al snel achter hoeveel luiers je op een dag nodig hebt. Ook kom je er dan al snel achter dat de geur van een vieze luier lang blijft hangen. Wil je snel van deze geur af zijn, dan kun je het beste de vieze luier direct buiten in de container gooien. Maar we weten allemaal dat dit natuurlijk lang niet altijd haalbaar is. Want hoe praktisch is dit bijvoorbeeld midden in de nacht? Uiteraard is er een oplossing die uitstekend werkt, namelijk de luieremmer. We vertellen je hier graag iets meer over.

Wat is een luieremmer nu eigenlijk precies?

Je zou denken dat een afsluitbare prullenbak of afvalemmer een prima optie is om vieze luiers in te deponeren. Toch is dit niet het geval. Een luieremmer is echt beter, omdat dit een afvalbak is die specifiek bedoeld is voor vieze luiers. Een luieremmer neutraliseert de geur van een vieze luier snel en efficiënt. Dit in tegenstelling tot een ‘gewone’ afvalemmer. Je zet de ‘emmer’ direct naast de commode neer, zodat je de vieze luier hier direct in kunt laten verdwijnen. Vanzelfsprekend leeg je deze luier-afval-bak regelmatig (dagelijks). Voordat je de luier in de emmer gooit, kun je deze nog in speciale, geparfumeerde luierzakjes doen. Zo weet je zeker dat nare geurtjes niet kunnen ontsnappen.

Luieremmers, nut of noodzaak?

Fabrikanten van luiers, bijvoorbeeld Pampers en Kruidvat, investeren veel in innovatie en doen er veel aan om de vieze geur zo snel mogelijk te neutraliseren. Deze geur volledig neutraliseren is nog niet gelukt en daarom raden we je aan om een luieremmer te gebruiken. Dit is namelijk een hygiënische manier om snel en efficiënt de vieze luier van je kindje te laten verdwijnen. De vieze geur van de plas- en poepluiers krijgt hierdoor nauwelijks tot geen kans om zich in de babykamer te verspreiden. Een prettige gedachte, niet alleen voor jou, maar zeker ook voor je kindje! Noodzaak en nut gaan dus eigenlijk hand in hand. Overigens kun je zelf ook de verspreiding van de vieze geur tegengaan. Dit doe je bijvoorbeeld door de vieze luier zo strak mogelijk op te rollen, de luieremmer regelmatig schoon te maken met een sopje en natuurlijk door de luieremmer regelmatig te legen.

Zijn er verschillende soorten luieremmers?

Zeker, dat kun je wel zeggen! Je hebt een grote keuze als het gaat om luieremmers. We zetten de drie meest gangbare varianten voor je op een rij:

  • Standaard luieremmer met deksel: In deze luieremmer hang je een vuilniszak. Het deksel moet je met de hand optillen. Denk eraan om het deksel snel weer op de emmer te plaatsen om vieze geurtjes geen kans te geven zich in de babykamer te verspreiden. Bekijk luieremmers met deksel

  • Luieremmer met voetbediening: Deze luieremmers hebben een voetpedaal waarmee je de emmer opent. Makkelijk en praktisch in gebruik. Er zijn uitvoeringen van dit type op de markt met een dubbele deksel, waardoor geurtjes zich niet of nauwelijks kunnen verspreiden. In plaats van voetbediening zijn deze emmers ook verkrijgbaar met een draai- of schuifklep. Oh ja, vergeet niet een vuilniszak in de emmer te hangen.
    Bekijk luieremmers met voetbediening

  • Luieremmer die elke luier apart verpakt: Dit soort luieremmers wordt ook wel een luieremmer met cassette genoemd. Een met plastic gevulde cassette zorgt ervoor dat elke luier die je in de emmer stopt, individueel verpakt wordt. Vieze geurtjes hebben hierdoor geen kans zich te verspreiden. Voordeel van dit type emmer is dat je deze niet dagelijks hoeft te legen. Nadeel is dat deze iets duurder zijn qua aanschaf en gebruik. Zo zal je regelmatig een nieuwe cassette moeten kopen.
    Bekijk luieremmers met deksel!
Luieremmer voorbeeld

Naast verschillende varianten heb je ook nog een enorme keuze wat betreft kleur, prints en afmetingen. En natuurlijk kun je kiezen uit verschillende materialen waar de luieremmer van gemaakt is.

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

  • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
  • Mis nooit meer een aanbieding!
  • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
We hebben gedetecteerd dat je ons waarschijnlijk vanuit België bezoekt.

Luieraanbiedingen is er ook speciaal voor onze klanten uit België!