Welke luiers scoren het best? Luier test 2018!

Welke luiers scoren het best? Luier test 2018!

Voor je baby wil je alleen het allerbeste: zeker wat luiers betreft. Maar er zijn zoveel merken en huismerken verkrijgbaar, dat het moeilijk is de beste eruit te halen. Wij helpen je graag verder met de testresultaten van de luiertest 2018. Hieruit blijkt dat je voor een goede (huismerk)luier niet eens zoveel hoeft te betalen.

Samengevat: Uit elke test blijkt dat je het beste kunt kiezen voor aanbiedingen van Pampers!

Pampers Active Fit


Met gemiddelde van 8,0 op alle testvlakken is dit de luier die het beste uit de luiertest 2018 kwam. Slechts 18% van de moeders die deze merkluier testten gaf aan dat hun baby last had van luieruitslag. Dit mede dankzij de hoge score op absorptievermogen. Ook het draagcomfort en de pasvorm scoorden hoog. Bekijk Pampers Active Fit. 



Pampers Premium Protection


Pampers Premium Protection scoorde dan wel een het een na hoogste cijfer 7,8, het was ook de duurste luier uit de luiertest. De merkluier behaalde de score mede dankzij de goede ervaringen op het gebied van doorlekken: een 8,7. De score voor luieruitslag was slechts een 7,6. 



Etos Maxi 4

Hoewel ze een stuk duurder zijn dan de andere huismerkluiers, zijn de Etos Maxi 4 maar half zo duur als de Pampers die op nummer 1 en 2 eindigden in deze test. Deze huismerkluiers van Etos kregen een 7,8 en scoorden heel hoog op het gebied van luieruitslag: 78% van de baby’s had hier geen last van. Hoewel het geen onderdeel van de test was, scoorde ook de Woezel en Pip opdruk hoog bij de ouders en broers en zusjes. 



Kruidvat 4 Maxi

Hoewel ze een flink stuk duurder zijn dan supermarktluiers, zijn de Kruidvat maxi-luiers wel veel beter in de test geëindigd en dus het geld wellicht waard. Met een 7,3 eindigden deze huismerk luiers op de vierde plaats. Er werd met name een hoog cijfer voor luieruitslag en doorlekken gegeven. 





Bumblies 4 Maxi

Bumblies koop je onder andere bij Deen, Coop en Spar. Deze hebben een gemiddelde prijs voor supermarktluiers maar scoren beter. Ze kregen een 7,1 en het predicaat Beste Koop in de luiertest 2018. De scoren voor doorlekken was maar liefst 8,1 en voor het absorptievermogen kreeg de supermarktluier een 7,2.





Jumbo 4 Maxi


Deze supermarktluier kreeg een 6,8 en scoorde met name slecht op het gebied van luieruitslag, want maar liefst 43% van de baby’s die deze supermarktluiers droegen kregen luieruitslag. Ook de ervaringen met doorlekken waren slechter dan bij andere maxi-luiers. Het beste scoorde de maxi-luier op gebruiksgemak. 



Albert Heijn Maxi 4

Ook deze Albert Heijn luiers met een gemiddelde van 6,8 scoorden slecht op luieruitslag, bij 42% van de baby’s het geval. Op doorlekken scoorde de maxi-luier bovenmatig goed met een 7,8. 

Bebino Maxi 4 van Aldi


Deze supermarktluier is het goedkoopst van alle maxi-luiers uit de luiertest en scoort toch een ruime voldoende met een 6,8. Een van de laagste scores hier is het absorptievermogen. 



Toujours 4 Maxi van Lidl


Lidl is biedt een van de duurdere supermarktluiers aan en scoort desondanks slechts een 6,8. Alleen voor doorlekken haalt deze supermarktluier met een 7,8 een goed cijfer ten opzichte van de andere luiers. 

De ecologische Bambo Nature (testscore 6,8) en Eco by Naty (testscore 6,0) kwamen het slechtst uit de test. De kwaliteit was zelfs nog matiger dan die van de goedkoopste huismerkluiers. Voor moeders die toch een steentje willen bijdragen aan het milieu, zijn wasbare luiers een goede keuze. Deze produceren minder afval dan ecologische wegwerpluiers, je voorkomt er luieruitslag mee en ze zijn een stuk goedkoper.

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

  • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
  • Mis nooit meer een aanbieding!
  • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
We hebben gedetecteerd dat je ons waarschijnlijk vanuit België bezoekt.

Luieraanbiedingen is er ook speciaal voor onze klanten uit België!