Kruidvat luiers scoren "Beste Koop" in luiertest Consumentenbond

Kruidvat luiers scoren

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat de Consumentenbond een grote luiertest uitvoerde. Hoogste tijd dus om dit nogmaals te doen, want in drie jaar tijd kan er veel veranderen. Dit keer werd de test niet in een laboratoriumomgeving uitgevoerd, maar gewoon in de dagelijkse praktijk. Het oordeel over de luiers kwam dan ook van de echte deskundigen, ouders en hun kindjes. En zo hoort het natuurlijk ook.

Bekijk alle Kruidvat aanbiedingen van vandaag!

Beste Koop

Wat best verrassend genoemd mag worden, is dat Kruidvat luiers het predicaat ‘Beste Koop’ van de Consumentenbond heeft gekregen. Hoewel dit misschien minder verrassend is dan van tevoren gedacht. De luiers van deze drogisterijketen behoren niet voor niets tot de meest verkochte luiers van Nederland. Hoewel dit natuurlijk niet per definitie een garantie is voor een goede kwaliteit van een luier. Pampers luiers scoorden als vanouds weer uitstekend en vullen met drie soorten luiers de top 3. Pampers Baby Dry luiers gaan er dan ook met de titel ‘Beste Luier’ vandoor. Het gat met Kruidvat luiers is echter minder groot dan drie jaar geleden en dat is een compliment waard. Kijken we naar de prijs, dan is het gat met Pampers aanzienlijk, in het voordeel van Kruidvat.

Op welke punten scoren Kruidvat luiers goed?

Op een aantal punten gooien Kruidvat luiers hoge ogen. Eén van deze punten is ‘doorlekken’. De Kruidvat Maxi 4 luier, want daar hebben we het over, kreeg een fraai rapportcijfer voor dit punt, namelijk een 8.4. Dit is een hoger cijfer dan de nummer drie notering uit de test, de Pampers Pure Protection 4 luier. Ook kregen de luiers van Kruidvat een mooi cijfer (8.0) voor ‘draagcomfort en pasvorm’. Het is goed om te weten dat een luier goed beoordeeld is op draagcomfort en pasvorm, want het is gewoon niet fijn om te zien als je kleine uk meer last dan gemak heeft van zijn/haar luier. Voor ‘absorptie’ mogen de luiers van dit merk een 7.7 bijschrijven, waarmee ze op dit onderdeel bovenin meedoen in de ranglijst van de 15 geteste merken wegwerpluiers. Kijken we tot slot nog even naar het gebruiksgemak van deze luiers en dan zien we dat de Kruidvat luiers met een 8.1 op de derde plaats eindigen op dit onderdeel. En dus weer boven één van de drie Pampers luiers.

Milieukeurmerk en schadelijke stoffen

In de luiertest van drie jaar geleden heeft de Consumentenbond verzuimd om te kijken naar schadelijke stoffen in luiers. Dit keer is hier wel naar gekeken met als conclusie dat in geen van de geteste luiers schadelijke stoffen zijn aangetroffen. Anno nu hadden we natuurlijk ook niet anders verwacht en fijn dat dit bevestigd wordt door middel van deze luiertest. Wat betreft het milieukeurmerk heeft de Consumentenbond het vinkje gezet bij de Kruidvat luiers. Dit mag je zeker als een pluspunt zien, want ook jij hecht vast en zeker veel waarde aan duurzaamheid en een beter milieu. Bij meer dan de helft van de geteste luiermerken heeft de bond dit vinkje niet kunnen zetten.

Voor welke luiers kies jij?

De keuze voor een bepaald merk luier is een heel persoonlijke. Een luiertest als deze geeft je in elk geval een goed beeld van hoe luiers ervaren worden door deskundigen. Ouders, net als jij. Voordat je kindje uit de luiers is, heb je er al heel veel gebruikt. Reden genoeg om niet alleen kritisch te zijn op kwaliteit, maar ook op prijs. Voor welk merk luiers je ook gaat, wij laten je altijd zien waar je deze het meest voordelig koopt.

Overzicht kruidvat pagina

Bron: Consumentenbond.nl

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

  • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
  • Mis nooit meer een aanbieding!
  • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
We hebben gedetecteerd dat je ons waarschijnlijk vanuit België bezoekt.

Luieraanbiedingen is er ook speciaal voor onze klanten uit België!