Een zwangerschapscursus voor mannen?

Een zwangerschapscursus voor mannen?

De tijd dat vrouwen helemaal alleen voor vrijwel alles opdraaiden dat met hun zwangerschap te maken heeft, ligt gelukkig al heel lang achter ons. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat ook mannen actief bezig zijn met de zwangerschap van hun vrouw of vriendin. En terecht, want zwangerschap is natuurlijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Maar hoe gewoon we dit anno nu ook vinden, veel mannen ervaren dit toch anders. Ze willen maar wat graag meehelpen, meedenken en van alles regelen. Dat valt lang niet altijd mee en is makkelijker gezegd dan gedaan. Want, eerlijk is eerlijk, alle communicatie en informatie rondom zwangerschappen, is nog steeds voornamelijk gericht op vrouwen. Zwangerschap wordt nog steeds als echt een vrouwending weggezet. Daardoor is het voor mannen best lastig om op zoek te gaan naar informatie over bijvoorbeeld kraampakketten, kraamzorg, luiers, zorgverzekering, bevallen en wat al niet meer zij. Want als je als man het gevoel hebt dat de tone of voice niet de jouwe is, dan heb je weinig zin om je hier verder in te verdiepen.

Leuk en leerzaam!

Bert van Asperen is zelf vader en één van de mannen die zich enorm stoort aan “dat alles zo’n vrouwending is omtrent zwangerschappen en bevallingen”, aldus Bert. Via platform ‘Welcome to Mankind’ brengt hij hier samen met zijn compagnon, Matjeu, verandering in. Dit doen zij onder andere door op dit platform een online zwangerschapscursus voor mannen aan te bieden. Via video’s krijgen mannen informatie over uiteenlopende onderwerpen die met zwangerschap, bevallen en de kraamtijd te maken hebben. Gemaakt door mannen, voor mannen. Dus niet alleen info over luiers en babydoekjes, maar ook info over autostoeltjes, nachtrust en seks na de bevalling. Er zijn meer dan vijftig video’s die prettig wegkijken en natuurlijk bepaal je zelf welke video’s je wel en welke je niet wilt kijken. Nieuwsgierig geworden? Bekijk op deze pagina dan een klein fragment uit de cursus.

Wat vind je allemaal op Welcome to Mankind?

Verder vind je op Welcome to Mankind interessante blogartikelen over onderwerpen als bijvoorbeeld het kiezen van een verloskundige’ en ‘borstvoeding vs flesvoeding’. Maar ook over de eerste ontlasting van een baby. Wist jij dat dit meconium wordt genoemd? Alle artikelen zijn geschreven zoals mannen dit graag zien. Praktische en feitelijke info op een prettige manier verwoord, zonder stoer te doen en met respect voor zwangere vrouwen. Maar wel geschreven vanuit de belevingswereld van mannen, zonder de touch van die roze wolk die nu eenmaal boven zwangerschappen hangt.

En om ons dan in dit blog toch nog even op vrouwen te richten. Ben je zwanger en merk je dat je vriend of man allerlei vragen heeft over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd? Geef hem dan de online zwangerschapscursus voor mannen cadeau. Hebben jullie allebei iets aan!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en betaal nooit meer te veel voor je luiers!

  • Ontvang wanneer jij wilt de beste aanbiedingen
  • Mis nooit meer een aanbieding!
  • Ontvang direct na aanmelding actieve kortingscodes!
We hebben gedetecteerd dat je ons waarschijnlijk vanuit België bezoekt.

Luieraanbiedingen is er ook speciaal voor onze klanten uit België!